vrijdag 10 april 2020

Drone

Beste allemaal,

In navolging van Piet heb ik weer een vraag voor jullie.
Welke bijzondere vogelwaarneming hebben Piet en ik afgelopen jaar in het Ommedijkse Bos gedaan. zie:   https://groepwan.blogspot.com 

Wat jammer dat er niet uitbundig van het mooie lenteweer genoten kan worden. Het wordt nu met de dag groener en mooier in bos en polder.
De veranderingen op de voormalige boerderij van Sjaak en Pip gaan ook gestaag door. Zo staan er al borden aan de weg: WELKOM OP ONZE BOERDERIJ. 

Eén van de containers is omgebouwd tot boerderijwinkel. Er zijn diverse producten van de boerderij te koop, zoals diverse vleesproducten van eigen koeien, eieren, melk en natuurlijk ijs. Voor het winkeltje staan nieuwe picknickbanken vanwaar men kan genieten van het boerenleven en het uitzicht op de takkenwal. Deze is bijna helemaal klaar. Pip, Gerard en Mieke hebben zich 1 dag hiervoor uit de naad gewerkt. Achter deze wal lopen de lammetjes. In de wal is een deur gemaakt waardoor het publiek gewoon tussen de lammetjes door kunnen lopen. Al met al zijn het al hele veranderingen en er is al heel wat bezoek van vooral fietsers. 
Komende week gaan we met een klein groepje in de Zwanburgerpolder experimenteren met het opsporen van weidevogelnesten. Niet door het land af te zoeken met kijker en dan het nest zoeken, maar d.m.v. een Drone! We gaan kijken hoe effectief het opsporen en beschermen van weidevogels is d.m.v. een drone. 
Ik wens iedereen ondanks alle beperkingen fijne  paasdagen en tot horens of tot ziens. Don’t know where, don’t know when.

https://www.youtube.com/watch?v=HsM_VmN6ytk&feature=share&fbclid=IwAR3Ij2ugSmYdI5HtgWOmNln_zABmXuRvk4kGVkT1V5woxcbgkL593b0YxA8

Groet,
Johan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten