zaterdag 3 november 2018

Natuurwerkdag WAN 2018





Beste allemaal,

Het WAN werkseizoen is vandaag officieel geopend met de landelijke Natuurwerkdag.
En wat voor een natuurwerkdag. Een blauwe lucht, een herfstzon boven ons en een heerlijke temperatuur. Wat willen we nog meer.
We waren incl. begeleiders met 18 personen. 18 personen waarvan de leeftijd behoorlijk uiteen liep.
Zo was de jongste 12 en de oudste 77. Dit was onze ouwe rot, de troetelbeer van Wassenaar, onze Gerard. Wat was het leuk om hem weer te zien. 

Nadat de begeleiders om 9 uur al op de boerderij waren, begonnen de voorbereidingen: gereedschap naar het bos brengen, spandoek ophangen, her en der op de Maaldrift routepijlen ophangen enz.
Rond 9.45 u kwamen de eerste deelnemers al binnendruppelen. Na een welkomspraatje op de boerderij, gereedschapsinstructie en uitleg in het bos, konden Lydia en ik als demonstratie de eerste boom van het seizoen zagen. Rond 10.45u. kon iedereen dan eindelijk de zaag en rodax ter hand nemen en zelf aan de slag gaan. Onder invloed van de steeds hoger komende zon werden de bomen in hoog tempo gezaagd en maakte de stilte in het bos plaats voor een regelmatig  “Van onderuh “. 

Na ruim een uur gezaagd te hebben was het tijd voor koffie en werden door ons de bekende verhalen over het Ommedijkse Bos verteld. De geschiedenis, de kreek enz. enz.
In de middagpauze zorgde boerderij Nellesteijn voor diverse stukjes kaas, waarvoor onze dank. 

Bij het afscheid kreeg iedereen, als dank, een zakje met bloembollen. Er is nog genoeg over, dus onze eigen hakkers kunnen de komende weken hier ook van profteren .
Na het gereedschap te hebben geteld, gesorteerd en te hebben opgeborgen  fietsten we vergezeld door 2 deelnemers richting “ Het buitenhuis  “ aan het Valkenburgse Meer. Hier werd nog even nagepraat en genoten we van ons biertje.
Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde landelijke natuurwerkdag. 

Nadat we deze dag gehad hebben is het Ommedijkse Bos weer voor “ onze “ en evt. nieuwe hakkers.
Vanaf vandaag ( 3 november ) werken we weer wekelijk in het Ommedijkse Bos. In ieder geval tot aan de jaarwisseling.

Agenda

10 november zagen Ommedijkse Bos
17 november zagen en schoonmaken/repareren van de nestkasten



LINK NAAR FOTOALBUM
Klik op de rodax voor fotoalbum
      
                                                                                       




Geen opmerkingen:

Een reactie posten