donderdag 14 juni 2018

Ontzet

Binnen vijf kwartier hadden de vier leden van de WAN de stobben in het midden gedeelte aan de westkant van het Ommedijkse Bos vrijgemaakt van de overwoekerende brandnetels, kleefkruid en braamstruiken. De aalbes struiken lieten hun vruchtjes  zien.  Gelijktijdig óók hier en daar nog de pas geplante  boompjes ,ontzet, en een toeschouwer gekiekt. 
Ook op de noordoostpunt waar de brandnetels ongeveer ongeveer twee meter hoog stonden is een tiental nieuwe aanplant de vrijheid terug gegeven.
Met de koffie kwam ter sprake dat het wel erg snel was gegaan: dus kwam Piet met de mededeling dat we in het verkeerde stukje bos bezig waren geweest. Afgelopen winter hebben we het middendeel aan de oostkant onderhanden genomen. Zo werd de koffiepauze dus wat ingekort ( er viel zelfs de term: slavendrijver...) en met gezwinde spoed begonnen aan de tweede ronde.
In dit deel van het bos was het inderdaad broodnodig: de kort gezette essen stobben moesten hier en daar zowat uitgegraven worden.


Aan de rand van het oude bos vonden we onder de bosuilkast een kapot ei. Gans of uil ??
Rond half één was de klus geklaard.
Hans merkte nog op dat voor dit soort werk een zeis erg makkelijk gereedschap is. Oók Chris heeft zoiets al eens gezegd.
Johan: Twee of drie handzeisen aanschaffen?










1 opmerking:

  1. Je kon mij zeker niet vinden in de groene jungle ? Het was weer een heftig, doch vruchtbaar half dagje onkruid "wieden" geblazen bij Nellestein. De zwarte hulsen rond de nieuw geplante boompjes blijven een uitkomst. Je kunt ze allemaal terugvinden. Als je tenminste de brandnetels en de distels "even" opzij buigt ... Komt er nog een volgende keer ? Met een man of zes, dan gaat het lekker rap ...

    BeantwoordenVerwijderen