zaterdag 26 mei 2018

Boombeschermers 3



Op deze snikhete zaterdag drongen vier leden van de werkgroep de jungle van het Ommedijkse bos in gewapend met zeis, snoeischaar en rodax. Niet alleen om hier en daar het ,,pad,, door het bos begaanbaar te maken, maar ook om de jonge aanplant in de middensector van het bos te ontdoen van de inmiddels anderhalf tot twee meter hoge begroeing. We zijn begonnen vanaf de oude meidoornopslag aan de westkant tot aan het ,,oude,, bos en vervolgens via de oversteek van de kreek terug tot aan de meidoornopslag aan de oostkant. De droogte van de afgelopen tijd laat hier en daar zijn sporen achter (de kreek in het midden van het bos is op sommige plaatsen gewoon droog!!), maar over het algemeen is de staat van de jonge aanplant prima! 
De diversificatie in het Ommedijkse bos zet door! In het oostelijke middendeel staat een jonge eik en op een meter afstand van deze eik staat een kruisbesstruik te pronken met een flinke lading bessen!
,,Goed voor de vogeltjes,, volgens één van de werkgroepleden.
Tijdens dit schrijven kom ik tot de ontdekking dat we het stukje oude bos aan de noordoost kant nog moeten controleren/bewerken. Daar is immers- mede op verzoek van Boer Henk- wat minder snel (en hoog) groeiend gewas aangeplant zodat de weide op de noordkant iets meer zonlicht krijgt.
Onderwerp van discussie was nog het verschil in vorm van het blad van de Noorse Esdoorn en de Veldesdoorn. Omdat Johan had gezegd dat de veldesdoorn/Spaanse Aak ( Acer Campestre ) aan de zonkant geplant moest worden en de sneller groeiende Noorse Esdoorn ( Acer Platanoides) aan de westkant, dachten we het verschil van blad op deze manier wel te kunnen bepalen, maar het blad van jonge aanplant.......Toch nog maar eens op internet buurten!

Volgende controledag....nader te bepalen!

groet,
Piet.

LINK NAAR FOTO'S












Geen opmerkingen:

Een reactie posten