zaterdag 20 juli 2024

Noeste arbeid


Na bijna een half jaar wachten is dan eindelijk al het gezaagde hout uit het bos gehaald en ligt er uitdagend bij op het erf. Bij het zien van de stapel, ruim 18 kuub, denken we allemaal hetzelfde:  ,,Pff, hebben we dat allemaal afgelopen winter gezaagd?,,

De volgende klus is om al dit hout klein te zagen zodat iedereen vanaf de eerste zaterdag in  september zich weer uit kan leven met kloofbijlen en het vullen van de zakken. In principe zullen Lydia en ik Chris assisteren met verzagen van al het hout. Wie het leuk vind mag natuurlijk onze taak eens een keer overnemen.

Tenslotte dan nog iets over deze werkochtend: het was nu niet het weer waarbij je denkt: ,,laat ik eens lekker de handen uit de mouwen steken,, Bij de bijna 30 graden van vandaag hadden we trouwens ook geen mouwen nodig. Maar na al die natte dagen was dit de uitgelezen kans. Voor hetzelfde geval is het vanaf volgende week weer kletsnat op het land.

Rond 9.45 uur kwam Daan naar ons toe en besloten we de trekker het land in te rijden en alvast te beginnen. Al snel kwamen Chris, Hans, Ariane en Gerco erbij en hadden we toch een mooie club om in een treintje te werken. Zelfs Daan hielp een poosje mee en vond dat “boomstam werpen” toch wel een leuke bezigheid. Rond 12.30 uur waren we klaar en konden we in de schaduw onze boterham nuttigen.

In andere polders hebben ze de poldercross maar wij hadden vandaag onze lowlandgames.









 

 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten