zaterdag 4 september 2021

Grashoppers


          

Bezige bijen.

Een klein groepje leden is vandaag gestart met het verwijderen van gras en onkruid in het bijenlint langs het pad naar de boerderijwinkel en onder/rondom het bijenhotel. Lydia en Ron startten bij en onder het bijenhotel. Dirk, zijn vrouw Marion, Carolien en Piet nestelden zich in het gras. Johan had in verband met zijn vakantie wat richtlijnen gegeven.

We zouden zoveel mogelijk gras (met wortel) verwijderen en proberen wat nog bloeide, alsmede twee jarigen, te laten staan.

Na 2 minuten werken was het duidelijk dat dit niet gerealiseerd ging worden! Een oude wijsheid zegt dat de wortels van gras ongeveer even diep groeien als het gras hoog is. Er stond hier en daar gras van een halve meter hoog! Als je dit (voorzichtig) los wilde steken met bats, hark of schoffel, bleef er geen bloemetje staan, ook geen 2 jarige… De enige die o.i. het juiste gereedschap bij zich had, was Dirk.

Na een uur evaluatie tijdens de koffie. Uiteindelijk waren we het eens over de strategie: handwerk! Gras handmatig verwijderen en de wortels daarna voorzichtig met gereedschap steken. Dat het een langdurige klus ging worden waren we zodoende al achter. De keren dat we met een volle kruiwagen richting de mestvaalt gingen was niet meer te tellen. Wat heel leuk was, dat bezoekers van het winkeltje zonder uitzondering de bijen-idylle ontzettend leuk/mooi vonden en regelmatig even een praatje hierover aanknoopten. Nadat Lydia en Ron zich gemeld hadden met de mededeling dat het binnen de bijenkast omheining ,,schoon,, was, gingen we aan de lunch.

Rond twee uur waren de grashoppers het erover eens: tijd om op te krassen. Maar eerst nog even een ijsje van Mieke! Top!!


Volgende week het vervolg.


Fijn weekend,

Piet.





                                                                        




1 opmerking:

  1. leuke en mooie foto's . Had Gerard de Bijenstrook langs de oprijlaan al gemaaid .

    BeantwoordenVerwijderen